Regional matstrategi

 

 Matstrategi foto Mari Sjölin

Arbetet med att se över den regionala matstrategin ”Europas mest kreativa matregion” är i full gång.

Regionala utvecklingsnämnden har genom projekt ”Creative Region of Gastronomy”, ett samverkansprojekt mellan Torsta, Region Jämtland Härjedalen, Östersund kommun, LRF Jämtland och JHT, gett uppdraget att se över, förankra och samordna matstrategin med den nationella livsmedelsstrategin.

Den regionala matstrategin pekar ut vilka prioriteringar och insatser som behövs för en hållbar matproduktion och för att ta tillvara på regionens styrkor inom mat, kultur och turism som utvecklingskraft. Allt med målet en hållbar utveckling.

Process och dialog
Under hösten har ett flertal dialogmöten, gruppdiskussioner och intervjuer genomförts i länets samtliga kommuner. Det har varit ett brett deltagande och aktörer i matens värdekedja, politiker, tjänstemän och privata aktörer har på ett engagerat sätt deltagit i arbetet.

Under våren 2017 kommer ett utkast till ny regional matstrategi gå ut på remiss och slutligen kommer den att fastställas av regionfullmäktige.

Var med och påverka
Har du åsikter, funderingar och vill bidra till arbetet med den regionala matstrategin är du välkommen att kontakta:

Marie Sjölin, LRF Jämtland, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. , 063-55 10 86
Trine Amundsen, Torsta AB, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. , 0640-188 01