Regionalt Verksamt.se, träff 1

Workshop 21 april 2015 i Östersund

Dags för verkstad! Nu tar vi gemensamt nästa steg i att skapa ett Handlingskraftigt innovationsstödsystem i Jämtland Härjedalen och göra det lättare för människor att hitta rätt stöd när det kommer till att fundera, starta, driva, avveckla verksamheter. 

På gång i hela Sverige
En rykande färsk artikel i DN (2015-03-30) handlar om hur Verksamt.se arbetar för att skapa en enda hemsida och en enda plats att lämna uppgifter om sitt företag (pressmeddelande från Regeringen.)

Värmland är en förebild
Låt er inspireras av Värmland som kommit långt med att underlätta för människor att komma i kontakt med rådgivning i sin region. Se Värmlands sida här. Melinda From är vår inbjudna gäst som kommer att berätta om hur aktörerna samlat sig i Värmland. 

Dokumentation från dagen

Presentationer:
Region Värmlands presentation om deras arbete med regionalt Verksamt.se

Tillväxtverkets bildspel om regionalt Verksamt.se

Vill du vara med på regionala Verksamt.se? 
Vill du att din verksamhet ska finnas med på regionala Verksamt.se? Skicka ett mail till tove.gulliksson@regionjh.se så får du mallen för att lägga upp information på sidan. Senast den 14 maj behöver vi din text för att den ska komma med på regionala Verksamt.se inför workshop 2. Sidan kommer att uppdateras kontinuerligt under året och lansering planeras under hösten 2015.

Nästa träff:
Vi träffas den 21 maj klockan 08.30-11.30 i aulan på Österängskolan, Rådhusgatan 72. Då är alla aktörer i stödsystemet och även nyfikna företagare och andra välkomna. Anmäl dig genom att skicka ett mail till tove.gulliksson@regionjh.se, du kan även läsa mer om aktiviteten här.

 

Vad är detta?

Jämtland Härjedalens sida på Verksamt.se byggs för att människor som bor och verkar i regionen skall få en samlad bild över företagsrådgivning, finansiering och lokala nätverk. Här kommer de kunna hitta alla er aktörer som erbjuder kostnadsfri rådgivning och stöd. Den 21 april 2015 startar processen att fylla denna dörr in med alla er aktörer och era erbjudanden till människor i regionen. 

 

Länkar

Redan nu kan du gå in och kolla på den första versionen av vår regionala sida på Verksamt.se

Bilder från förmiddagen finns på Flickr.

Minnesanteckningar: 150421_anteckningar_

Det fortsatta arbetet går nu att följa på den digitala processtavlan i Trello.

 

Posted in Nytt & Nyskapande and tagged , , , .