Vinnova_RGB

Nya medel att söka för alla Kreativa Byråkrater!

Vinnova storsatsar på att stimulera innovationskraft ur offentlig sektor!

Om du som anställd inom offentlig sektor i Region Jämtland Härjedalen ser möjligheter och vill söka medel från Vinnova så hjälper vi gärna till att göra det möjligt!

Kontakta mig direkt på erik.noaksson@regionjh.se eller ring 063-14 65 62 så gör vi ett gemensamt försök!

Se mera info nedan och på Vinnovas hemsida!

Offentlig verksamhet – en självklar innovationsmiljö!

Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet, arbetar för att landsting, kommuner, regioner, myndigheter och andra offentligt finansierade organisationer ska bli en drivkraft för både utveckling och användning av innovationer.

Under 2016 har Vinnova ett flertal satsningar för att stärka innovationskraften i offentlig verksamhet:

FRÖN
Utlysning som öppnar den 1 mars och riktar sig till utförare av offentligt finansierade tjänster som äger ett förändringsbehov. Ni ska vilja utveckla ert utbud av samhällsservice och förbättra er långsiktiga effektivitet med hjälp av innovation.
  Idéslussar i kommuner
I utlysningen som öppnar den 7 juni kan finansiering sökas för att utveckla en idésluss som sedan långsiktigt ska bli en del i ordinarie verksamhet. En idésluss är en miljö där idégivare, i första steget kommunanställda, kan utveckla, testa och införa olika typer av innovationer i kommunal verksamhet.
  Biobaserade innovationer
Utlysningen som är öppen nu syftar till att stimulera innovationer som leder till nya biobaserade material, produkter och tjänster, som sedan ska kunna implementeras inom offentligt finansierad verksamhet. Genom att implementera och använda innovativa biobaserade lösningar kan miljömålen nås.
  Testbäddar inom miljöteknikområdet
Syftet med satsningen är att skapa fler öppna och effektiva testbäddar inom miljöteknikområdet. Med dessa som plattform förväntas nya konkurrenskraftiga miljötekniska produkter, tjänster och processer utvecklas som bidrar till hållbar tillväxt, ökad export och fler arbetstillfällen. Utlysningen öppnade den 2 februari 2016.
Horisont 2020
Ta chansen att utveckla innovativa lösningar på stora samhälleliga utmaningar tillsammans med Europa och världen. Resurserna i offentliga sektor minskar generellt samtidigt som medborgarnas krav ökar. Nya teknologier och metoder har stor potential att effektivisera leveranser av olika typer av välfärdstjänster.
Posted in Budget och finansieringslösningar, Dialogbaserade utvecklingsprocesser, Dialogplattform, Distansoberoende tjänsteutveckling, Fler idétävlingar, Fler medborgardrivna initiativ, Implementering av innovation, Innovativa kommunala lösningar, Kreativa byråkrater, Offentlig upphandling, Organisationskultur för innovation, Personalpolitik för innovation, Samskapande med hälso & sjukvården, Test- och referensmiljöer.