Idé: Programöverskridande kurs i hållbarhet

I september 2015 samlades studenter på Mittuniversitetet i Östersund i samband med kårinitiativet Sustainable September för att skapa idéer kring hållbarhet på campus.

Region Jämtland Härjedalen samarrangerade idéverkstaden med studentkåren och Mittuniversitetets samverkansavdelning, och har dessutom stöttat flera studentidéer under 2015 genom att hålla idétävlingar för att studenterna skulle ha möjlighet att förverkliga sina idéer för campus.

Hållbarhet för alla studenter
En av grupperna på idéverkstaden ville göra verklighet av en programöverskridande kurs i hållbarhet för alla. ”Endast en av tre studenter känner sig idag förberedda för arbete med hållbarhet inom näringslivet.” Projektnamnet är ‘Hur gör vi studenterna redo?’ och gruppen har tittat på möjligheten att införa kursmoment om hållbarhet i alla utbildningar för att sätta Mittuniversitetet i framkant.

Kursen föreslås att genomföras i nära samarbete med företag och andra intressenter, med skarpa case att lösa i blandade studentgrupper.

Presenterat för utbildningsrådet
Idén om en programöverskridande kurs presenterades för Mittuniversitetets utbildningsråd i november och sedan dess har konceptet vidareutvecklats ytterligare. Tillsammans med samverkansavdelningen och studenterna utvecklas konceptet vidare. Se studenternas presentationsmaterial från november här (nedlandsningsbar .ppt).

– Nu är det upp till programråden att ta frågan vidare, med oss studenter som stöd om det behövs, säger Ida Rydén som är en av de studenter som varit med och tagit fram förslaget.

Heja alla driftiga studenter!

Posted in Fler idétävlingar, Kunskap om omställning and tagged , , , , .