Förebild: Härjedalskontraktet – ”näringsliv och kommun tillsammans”

Härjedalens kommun gör en satsning för ett förbättrat näringslivsklimat – ”Härjedalskontraktet, näringsliv och kommun tillsammans

Genom dialog och samskapande möten jobbar Härjedalens kommun för ett förbättrat företagsklimat där kulturen ska bygga på tillit, öppenhet och ärlighet. Arbetet innebär bland annat att spännande och innovativa satsningar görs inom offentlig upphandling.

”I november 2014 bestämde sig politikerna för att gemensamt arbeta med näringslivsklimatet i Härjedalen. Under ledning av näringslivsavdelningen genomfördes sex träffar i december 2014 för att samtala med företagen om utmaningar, idéer och önskemål. Utifrån mötena analyserade och sammanställdes tankarna från företagarna och det mynnade ut i Härjedalskontraktet, 30 mätbara punkter som Härjedalens kommun ska arbeta med och 3 punkter som företagarna ska förbinda sig till.”

Läs mer: www.herjedalen.se

Posted in Innovativa kommunala lösningar, Kommunikationskanaler för att hitta stöd, Kompetensutveckling: Innovation, Offentlig upphandling, Platsoberoende företag and tagged , , , .