Förebild: Medborgardriven utveckling i Östersunds kommun

Vi tycker ju om att prata om hur samskapande mellan olika aktörer är en förutsättning för nyskapande. Nu har Östersunds kommun tagit beslut om att stå bakom satsningarna som föreslagits inom ramarna för MER Östersund och därför lanseras nu 61 strategiska satsningar som ska leda till ökad tillväxt. Hela processen har skett genom medborgardriven utveckling och fantastiska dialogmöten. I projektgruppen finns Hannele Lanner Johansson, Tobias Lundberg och Theresia Grön.

"Satsningarna som kommer att utföras i samverkan mellan olika aktörer är en del av att förverkliga Östersunds kommuns tillväxtmål om att vi tillsammans ska: bli Mer människor, skapa Mer jobb och bygga Mer bostäder."

Läs Östersunds kommuns Strategiska satsningar för ökad tillväxt här. Under våren 2016 fortsätter dialogen om Mer hållbart och attraktivt Östersund.

Bra jobbat för mer medborgardriven utveckling av Östersunds kommun och alla medborgare i kommunen som engagerat er!

Posted in Dialogbaserade utvecklingsprocesser, Fler medborgardrivna initiativ, Innovativa kommunala lösningar and tagged , , , , .