Vem är Tove Gulliksson?

Namn: Tove Gulliksson
Min roll i teamet: Grafisk form och kommunikation
Epost: tove.gulliksson@regionjh.se

Vad tycker du är nyskapande?

Att våga vara öppen för nya intryck och att släppa in fler människor i sin idéprocess tycker jag är nyskapande. I team med olika kompetenser och infallsvinklar kan vad som helst hända! Så jobbar vi till exempel i innovationsteamet och det är spännande och verkar fungera. Det går att bli nyskapande genom att utsätta sig för olika kreativa verktyg som i en designprocess. Att sätta ihop två redan befintliga funktioner till något helt nytt kan till exempel vara nyskapande.

Vilka framgångsfaktorer tror du är viktiga för att människor ska vara nyskapande?

Idéer kan dyka upp var som helst och hos vem som helst. Ofta tror jag att det handlar om att vidga perspektiv och att verkligen förstå varandras behov. Det gäller att vara nyfiken och ett knep är att alltid ställa många frågor!

Vilken uppfinning eller service önskar du att du fått vara med om att skapa?

Jag skulle vara stolt om jag är med i teamet som startar den första förpackningsfria mataffären i Sverige. Där kommer du kunna handla din mat på lösvikt helt efter eget behov i burkar och påsar som går att återanvända – så inget skräp alls uppstår!

Posted in Nytt & Nyskapande and tagged , , , .