Regional samverkans- och stödstruktur i Jämtlands län

FoU-Jämt utgör en del av den regionala samverkans- och stödstrukturen i Jämtlands län.

Bild av arenor för kommunikation och samverkan mellan länets kommuner och Region Jämtland Härjedalen finner du här.

Målen med de regionala stödstrukturerna är att de ska

• bidra till en förbättring av socialtjänstens verksamhet, till nytta för
    brukarna
  • kunna försörja kommunerna och landstingens verksamheter med ett
    praktiskt verksamhetsstöd
  • medverka till att skapa förutsättningar för en evidensbaserad praktik
    i hela socialtjänsten och närliggande hälso- och sjukvård
  • vara en arena för lokala och regionala politiska prioriteringar och
    strategier inom välfärdsområdet
  • vara en dialogpart gentemot den nationella nivån i frågor som rör
    kunskapsutveckling och kunskapsstyrning
  • utgöra ett utvecklingsstöd för implementering av ny kunskap, till
    exempel nationella riktlinjer och nya metoder.

Den regionala samverkans- och stödstrukturen utgörs av olika strategiska funktioner, nätverk, olika samverkansarenor, gemensamma beredningar, styrgrupper med mera. I takt med att de statliga medlen upphört och utvecklingsledare slutat har FoU Jämt fått en alltmer central roll för att skapa en långsiktig kunskapsutveckling i den regionala samverkans- och stödstrukturen för kunskapsutveckling inom socialtjänsten och angränsande hälso- och sjukvården.

I länet finns både kommunala samverkansarenor på politisk- och tjänstemannanivå samt samverkansarenor mellan länets kommuner och Region Jämtland Härjedalen. Mer information om länets samverkansarenor finner du här.

Kommentarer inaktiverade.