Fallolyckor i ÖP

Idag är FoU Jämts forskningsledare Monica Eriksson med i ÖP och talar om fallolyckor bland äldre.

Andelen fallolyckor i länet som ledde till slutenvård 2017 låg långt över riksgenomsnittet. 25 av fallen fick dödlig utgång. 2017 publicerades FoU-rapporten ”Fallolyckor bland äldre personer i Jämtlands län – analys av orsakssamband”. Rapporten har resulterat i att åtgärdsförslag tagits fram, som länet kan arbeta med på både kort och lång sikt.

Politiker i både kommunerna och Region Jämtland Härjedalen satsar för att minska fallolyckorna. FoU Jämt utgör en sammanhållande länk i kommunernas arbete.

Artikeln är en plusartikel.

https://www.op.se/artikel/lit-haggenas/fler-dor-av-fallolyckor-an-i-trafiken-och-flest-sker-i-jamtland-sa-undviker-du-dem-trana-balans-styrka-och-kondition?fbclid=IwAR3MQy8vZM0dMcyewRrnDv8vf40iUD_vPggKZ93QxPDoLiNi-EO77DBRUI8

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.