FoU-dag 9 okt 2017

Årets FoU-dag med temat Brukares medverkan, delaktighet och inflytande hölls på Mittuniversitetet den 9 oktober. Målgrupp; personal och förtroendevalda inom socialtjänstens områden, samt övriga intresserade. Mårten Jansson från Nationell samordning för psykisk hälsa (NSPH) föreläste om Struktur för en meningsfull delaktighet och Jessica Wiggesjöö från Jämtlands läns brukarråd (JLB) berättade om Brukarrevisioner. Dagens moderator Märit Eriksson, entreprenör och aktiv pensionär  höll ett anförande om Delaktighet utifrån ett brukarperspektiv. Författarna Stina Millner Palmqvist och Maria Sundelin höll ett tänkvärt och uppskattat föredrag Födda med trasiga vingar, som avslutades med finstämd och tankeväckande sång av Stina till gitarrackompanjemang. Dagen avrundades av Elsy Bäckström och Anette Lindberg från regionens hälso- och sjukvård med information om samordnad individuell plan (SIP) och trygg och effektiv utskrivning från sluten vård.